Return to site

Fiatalság bolondság/boldogság - Hogyan álljunk neki első otthonunknak 9 . rész

Felújítási munkák

A felújítási munkákat is megterveztem, ütemtervet készítettem a tervek alapján. Ütemtervnél számolni kell a szállítási idővel, valamint a szakemberek időbeosztásával is. Továbbá érdemes mindig egy kicsivel több időre meghatározni a munkákat, hogy ne legyen csúszás az ütemterv alapján. Ám sokszor egy-egy megrendelt termék vagy szakember keresztül húzhatja ezt a számítást, vagy ha olyan fázisban van a munka akár az időjárás is befolyásolhatja.

broken image

Nálunk is volt csúszás a beltéri ajtók nem készültek el időben, csak szeptemberben lettek berakva. Valamint a gáztervre és a szerelőre is várnunk kellett picit, a fűtési szezon kezdetén alapból sok munkák vannak és így a csúszással számoltam, de az is kb. egy hónapot csúszott. Ennek az oka a tervek elfogadtatása, módosítása, engedélyek beszerzése és a kémény áthelyezése volt főként.

A felújítás mindig olyan érdekes számomra, mint egy avokádó. J Csak miután megbontod a felszínt látod, hogy minden rendben van-e vagy sem. A falbontásnál szerencsére minden rendben ment, az előírásnak megfelelően lettek kialakítva a nagyobb falnyílások valamint a nem tartó falak lettek kivéve. Sokan nem tudják, hogy tartó falhoz lakberendező, és kőműves se nyúlhat építész és statikus engedélye és vizsgálata nélkül.

Lényegében minden a számítások szerint zajlott és a várt állapotú volt. Egyes egyedül a Wc-nél volt egy beázás a falban, amire nem számítottunk. Szerencsére könnyen egy kis véséssel és csőcserével minden ilyen probléma megoldható.

Míg a felújítás java zajlott, úgymond a munka piszkos részénél nem laktunk a házban. Egy ilyen jellegű felújításnál nem célszerű illetve kellemetlen az életvitel szerű ott tartózkodás. Ezt figyelembe kell venni minden esetben.

A munkálatok látványos változásait képekkel is jól látszanak, íme…

Nappali kialakítása

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image

Konyha és étkező egybenyitása

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image

A képeket felhasználni csak engedéllyel lehet!