Return to site

Fiatalság bolondság/boldogság - Hogyan álljunk neki első otthonunknak 9 . rész

Felújítási munkák

A felújítási munkákat is megterveztem, ütemtervet készítettem a tervek alapján. Ütemtervnél számolni kell a szállítási idővel, valamint a szakemberek időbeosztásával is. Továbbá érdemes mindig egy kicsivel több időre meghatározni a munkákat, hogy ne legyen csúszás az ütemterv alapján. Ám sokszor egy-egy megrendelt termék vagy szakember keresztül húzhatja ezt a számítást, vagy ha olyan fázisban van a munka akár az időjárás is befolyásolhatja.

Nálunk is volt csúszás a beltéri ajtók nem készültek el időben, csak szeptemberben lettek berakva. Valamint a gáztervre és a szerelőre is várnunk kellett picit, a fűtési szezon kezdetén alapból sok munkák vannak és így a csúszással számoltam, de az is kb. egy hónapot csúszott. Ennek az oka a tervek elfogadtatása, módosítása, engedélyek beszerzése és a kémény áthelyezése volt főként.

A felújítás mindig olyan érdekes számomra, mint egy avokádó. J Csak miután megbontod a felszínt látod, hogy minden rendben van-e vagy sem. A falbontásnál szerencsére minden rendben ment, az előírásnak megfelelően lettek kialakítva a nagyobb falnyílások valamint a nem tartó falak lettek kivéve. Sokan nem tudják, hogy tartó falhoz lakberendező, és kőműves se nyúlhat építész és statikus engedélye és vizsgálata nélkül.

Lényegében minden a számítások szerint zajlott és a várt állapotú volt. Egyes egyedül a Wc-nél volt egy beázás a falban, amire nem számítottunk. Szerencsére könnyen egy kis véséssel és csőcserével minden ilyen probléma megoldható.

Míg a felújítás java zajlott, úgymond a munka piszkos részénél nem laktunk a házban. Egy ilyen jellegű felújításnál nem célszerű illetve kellemetlen az életvitel szerű ott tartózkodás. Ezt figyelembe kell venni minden esetben.

A munkálatok látványos változásait képekkel is jól látszanak, íme…

Nappali kialakítása

Konyha és étkező egybenyitása

A képeket felhasználni csak engedéllyel lehet!

 

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly